IBARZ MARTINEZ, RAQUEL

Categoría: LECTOR/A
Perfil académico: Doctorado
Departamento: TECNOLOGÍA, INGENIERÍA Y CIENCIA DE ALIMENTOS
Email: raquel.ibarz@udl.cat

Docencia

Enseñanza Curso Asignatura
MU en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària 1 INNOVACIÓN EN TECNOLOGÍAS DE ELABORACIÓN DE ALIMENTOS
Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica (inter) (R 2019) 2 INNOVACIÓN EN TECNOLOGÍAS DE ELABORACIÓN DE ALIMENTOS
GRADO EN BIOTECNOLOGÍA 2 FUNDAMENTOS DE INGENIERÍA BIOQUÍMICA
Grado en Ingeniería Agraria y Alimentaria 3 INGENIERÍA DE PROCESOS ALIMENTARIOS I
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 3 FONAMENTS D'ENGINYERIA D'ALIMENTS
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 3 TECNOLOGIA DEL PROCESADO DE ALIMENTOS DE ORIGEN ANIMAL
Grado en Ingeniería Agraria y Alimentaria 4 TRABAJO DE FIN DE GRADO
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 PRÁCTICAS EXTERNAS
Grado en Ciencia y Tecnología de Alimentos 4 TRABAJO DE FIN DE GRADO

Investigación

Grupo de investigación: Innovative Technologies for the Obtaining of Ingredients and Food Products - TI2PA
Proyectos de investigación Fecha inicio Fecha fin Investigadores principales
Un ecosistema innovador per a un sector agroalimentari intel·ligent. INNO4AGRO: Planta Pilot de tecnologia dels aliments 01/01/2017 31/12/2021 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, UNIVERSITAT DE LLEIDA
Study of the effect of eliminating the content of nitrifying salts on the microbiological quality of dry cured meat products (NITRATES) 01/03/2022 28/02/2025 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY
Tecnologías físicas avanzadas de procesado de alimentos para la mejora de la fabricación aditiva de productos amiláceos 01/09/2022 31/08/2025 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Obtención de nuevos ingredientes alimentarios a base de fibra dietética de subproductos de frutas mejorada mediante tecnologías físicas avanzadas de procesado 01/12/2022 30/11/2024 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY, PEDRO ÉLEZ MARTÍNEZ
Publicaciones Año Autores Tipo
Estudio cinético y termodinámico del pardeamiento no enzimático de zumos clarificados de pera 2023 Ibarz, R.; Garvín, A.; Ibarz, A. Article d'investigació
Photo-degradation of alfalfa saponins by UV-visible multi-wavelength irradiation 2022 Hadidi, M.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Photodegration in Foods 2021 Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Capítol de llibre d'investigació
Modelling the recovery of biocompounds from peach waste assisted by pulsed electric fields or thermal treatment 2021 Plazzotta, S.; Ibarz, R.; Manzocco, L; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Encapsulated pine bark polyphenolic extract during gastrointestinal digestion: Bioaccessibility, bioactivity and oxidative stress prevention 2021 Pedro Ferreira-Santos; Raquel Ibarz; Jean-Michel Fernandes; Ana Cristina Pinheiro; Cláudia Botelho; Cristina M.R. Rocha; José António Teixeira; Olga Martín-Belloso Article d'investigació
Viscoelastic properties and compensation study of apple juice enriched with apple fiber 2021 Salinas, D.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Valorization of agro-food by-products and their potential therapeutic applications 2021 Mármol, I.; Queroa, J; Ibarz, R.; Ferreira Santos, P.; Teixeira, J. A.; Rocha C. M. R.; Pérez Fernández, M., García Juiz, S.; Osada, J.; Martín Belloso, O.; Rodríguez Yoldia, M. J. Article d'investigació
Optimizing the antioxidant biocompound recovery from peach waste extraction assisted by ultrasounds or microwaves 2020 Plazzotta, S.;Ibarz, R.; Manzocco, L.; Martín Belloso, O. Article d'investigació
Effect of apple fibre addition and temperature on the rheological properties of apple juice and compensation study 2019 Salinas, D.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Kinetic and thermodynamic compensation study of the hydration of faba beans (Vicia faba L.) 2019 Garvín, A.; Augusto, P.E.D.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Kinetic and thermodynamic compensation. A current and practical review for foods 2017 Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz A. Review
Kinetic and thermodynamic study of the photochemical degradation of patulin 2017 Ibarz, R.; Garvín, A.; Ibarz, A. Article d'investigació
Rate-controlling mechanisms in the photo-degradation of ochratoxin A 2016 Ibarz, R.; Garvín, A.; Rojas, S.; Azuara, E.; Ibarz, A. Article d'investigació
Kinetic study and modeling of the UV photo-degradation of thiabendazole 2016 Ibarz, R; Garvin, A; Aguilar, K; Ibarz, A. Article d'investigació
Effect of UV-Vis irradiation on enzymatic activities and the physicochemical properties of nectarine juices from different varieties. 2016 Aguilar, K.; Ibarz, R.; Garvín, A.; Ibarz, A. Article d'investigació
Modelización cinética de la degradación fotoquímica de benomilo 2015 Ibarz R; Garvín A; Pagán J; Ibarz A. Article d'investigació
Modelling of ochratoxin A photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 2015 Ibarz R, Garvín A, Azuara E, Ibarz A. Article d'investigació
Peroxidase (POD) and polyphenol oxidase (PPO) photo-inactivation in a coconut water model solution using ultraviolet (UV 2015 Augusto PED, Ibarz, R, Garvin, A, Ibarz, A. Article d'investigació
Modelling of UV absorption in a plane photoreactor for solutions with high-patulin concentration 2015 Garvín, A., Ibarz, R., Ibarz, A. Article d'investigació
Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 2014 Ibarz, R.; Garvín, A.; Falguera, V.; Pagán, J.; Garza, S.; Ibarz, A. Article d'investigació
Enzymatic peeling and discoloration of Red Bartlett pears 2013 Ibarz A, Pagán J, Garvín A, Ibarz R, Gatius F, Falguera V. Article d'investigació
Pardeamiento de zumos clarificados de limón tratados a altas temperaturas 2010 Ibarz-Martínez R, Pagán J, Garza S, Ibarz A. Article d'investigació
Flow behavior of clarified orange juice at low temperatures 2009 Ibarz R, Falguera V, Garvín A, Garza S, Pagán J, Ibarz, A. Article d'investigació
Comportamiento al flujo de zumo clarificado de naranja a bajas temperaturas 2007 Ibarz R, Falguera V, Garza S, Pagan J, Ibarz A. Article d'investigació