Els estudis de grau en Enginyeria Agrària i Alimentària (GEAA) de la Universitat de Lleida es van iniciar el curs acadèmic 2010/11, com a continuació dels estudis inicials d'Enginyeria Tècnica Agrícola que es van impartir des de l'any 1972.
Amb una clara vocació pràctica, aquest Grau ofereix als estudiants una preparació multidisciplinària, amb una estreta relació amb el teixit agrari del nostre entorn.
La formació s’organitza en els àmbits de la ciència del sòl, la botànica i fisiologia vegetal, la producció agrícola i ramadera, l'enginyeria rural i ambiental, la gestió del territori, l'agroindústria, l'enginyeria dels espais verds i el paisatgisme, l'economia i política agrària, la biotecnologia, i l'agricultura i ramaderia de precisió.
El Grau té la seva continuació amb el Màster d'Enginyeria Agronòmica, que habilita per les atribucions professionals de la professió d'Enginyer Agrònom.