Pla d'estudis i guies docents

Titulació: Grau en Enginyeria Agrària i Alimentaria
Mencions:

  • Enginyeria rural i ambiental
  • Hortofructicultura i Jardineria
  • Indústries Agràries i Alimentàries
  • Producció Agrària

Branca de coneixement: Enginyeria i Arquitectura
Durada: 4 anys
Crèdits ECTS: 240
Títol a que dóna dret: Graduat/Graduada en Enginyeria Agrària i Alimentaria
Publicació BOE 21-02-2013
Publicació Pla d’Estudis BOE 28-09-2013
Publicació modificació Pla d’Estudis BOE 28-06-2017

ESTRUCTURA DEL TÍTOL
Matèries bàsiques (FB) 66
Matèries obligatòries (B) 138-150
Matèries optatives (O) 6-18
Pràctiques externes 6
Treball de fi de grau 12
TOTAL CRÈDITS 240


Enllaç a la Guia Acadèmica

Reconeixements automàtics amb altres graus ETSEAFIV

En el següent enllaç podeu consultar els correquisits que s'han de complir a l'hora de matricular les assignatures.

Pla d'estudis

El Pla d'Estudis s'estructura en 4 cursos, de tal manera que ens els dos cursos últims s’aconsegueix una especialització en alguna de les següents mencions:

  • Enginyeria Rural i Ambiental
  • Hortofructicultura i Jardineria

  • Indústries Agràries i Alimentàries

  • Producció Agrària

L'alumne tria menció a partir del tercer curs, sent els dos primers cursos comuns a totes les mencions. L'últim curs, l'alumne realitza una estada en empresa ('Pràctiques Externes', 6 crèdits) i una assignatura d'integració de coneixements ('Pràctiques Integrades d'Enginyeria i Gestió', 6 crèdits) dins l'àmbit de la seva menció. Finalment, l'alumne ha d'elaborar i presentar un Treball de Fi de Grau (12 crèdits).

 

Primer Curs Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102510 Biologia FB 6 6  
102511 Expressió Gràfica FB 6 6  
102512 Física I FB 6 6  
102513 Matemàtiques I FB 6 6  
102514 Química General FB 6 6  
102515 Botànica Agrícola i Fisiologia Vegetal B 6   6
102516 Ciències de la Terra FB 6   6
102518 Física II FB 6   6
102519 Química Orgànica i Bioquímica FB 6   6
102524 Matemàtiques II FB 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   60 30 30
             
Segon Curs Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102520 Bases de la Producció Vegetal B 6 6  
102521 Construcció B 6 6  
102522 Economia de l’Empresa FB 6 6  
102523 Estadística i Informàtica FB 6 6  
102517 Ecologia i Gestió Mediambiental B 6 6  
102525 Bases de la Producció Animal B 6   6
102526 Economia i Política Agrària B 6   6
102527 Fonaments de l’Enginyeria Rural B 9   9
102528 Topografia, SIG i Teledetecció B 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   57 30 27

 

Mencions Tercer Curs

Tercer Curs (Producció Agrària) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102530 Genètica i Millora Vegetal B 6 6  
102531 Protecció Vegetal B 9 9  
102532 Regs B 6 6  
102550 Alimentació i Millora Animal B 6 6  
102551 Tecnologia de Cultius Herbacis B 6 6  
102552 Cultius Extensius B 9   9
102553 Hortofructicultura B 6   6
102554 Producció Avícola B 6   6
102555 Producció Porcina (Anglès) B 6   6
102557 Producció de Remugants B 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   66 33 33
             
Tercer Curs (Hortofructicultura i Jardineria) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102530 Genètica i Millora Vegetal B 6 6  
102531 Protecció Vegetal B 9 9  
102560 Construccions i Instal·lacions B 6 6  
102561 Fructicultura B 9 6 3
102562 Horticultura B 9 6 3
102563 Cultius Fruiters B 6   6
102564 Cultius Hortícoles B 6   6
102565 Jardineria B 6   6
102566 Regs i Equips Agraris B 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   63 33 30
           
Tercer Curs (Enginyeria Rural i Ambiental) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102532 Regs B 6 6  
102570 Mecanització Agrària B 6 6  
102571 Resistència de Materials i Càlcul d'Estructures B 6 6  
102572 Tecnologies de la Producció Animal B 6 6  
102573 Tecnologies de la Producció Vegetal B 6 6  
102574 Agricultura de Precisió, Automàtica i Robòtica B 6   6
102575 Ampliació de Regs B 6   6
102576 GNSS, MDT i CAD B 6   6
102577 Instal·lacions i Electrificació Rural B 6   6
102578 Materials Estructurals B 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   60 30 30
           
Tercer Curs (Indústries Agràries i Alimentàries) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102580 Anàlisi d'Aliments B 6 6  
102581 Fonaments d'Enginyeria d'Aliments B 6 6  
102582 Indústries Alimentàries B 9 9  
102584 Tecnologia del Processat d'Aliments d'Origen Vegetal I B 6 6  
102588 Tecnologia del Processat d'Aliments d'Origen Animal B 6 6  
102583 Microbiologia d'Aliments B 6   6
102585 Construccions Agroindustrials i Electrificació B 6   6
102591 Instal·lacions Auxiliars Indústria Alimentària B 9   9
102587 Enginyeria de Processos Alimentaris I B 6   6
102589 Tecnologia del Processat d'Aliments d'Origen Vegetal II B 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   66 33 33

 

Mencions Quart Curs

Quart Curs (Producció Agrària) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102556 Maquinària, Const. i Instal·lacions Ramaderes B 6 6  
102540 Pràctiques Integrades: enginyeria i gestió de la producció agropecuària B 6 6  
102541 Projectes B 9 9  
102542 Pràctiques Externes B 6   6
102543 Treball de Fi de Grau B 12   12
  Optativa O 12 6 6
  Matèria transversal O 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   57 27 30
             
Quart Curs (Hortofructicultura i Jardineria) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102567 Enginyeria i Gestió d'Espais Verds B 6 6  
102568 Planificació Territorial i Paisatgisme B 9 9  
102544 Pràctiques Integrades: enginyeria i gestió en hortofucticultura i jardineria B 6 6  
102541 Projectes B 9 9  
102569 Gestió Ambiental B 6   6
102542 Pràctiques Externes B 6   6
102543 Treball de Fi de Grau B 12   12
  Matèria transversal O 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   60 30 30
           
Quart Curs (Enginyeria Rural i Ambiental) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102579 Edificacions i Obres de Terra B 6 6  
102593 Eficiència Energètica i Energies Renovables B 6 6  
102594 Enginyeria Ambiental B 6 6  
102545 Pràctiques Integrades: enginyeria i gestió B 6 6  
102541 Projectes B 9 9  
102595 Gestió Ambiental i Avaluació d'Impactes B 6   6
102542 Pràctiques Externes B 6   6
102543 Treball de Fi de Grau B 12   12
  Matèria transversal O 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   63 33 30
           
Quart Curs (Indústries Agràries i Alimentàries) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent Tipus ECTS 1r Sem 2n Sem
102590 Enginyeria de Processos Alimentaris II B 6 6  
102586 Disseny de Plantes de Processat d'Aliments B 6 6  
102541 Projectes B 9 9  
102546 Pràctiques Integrades: enginyeria i gestió alimetària B 6   6
102592 Gestió de la Qualitat i Seguretat Alimentària B 6   6
102542 Pràctiques Externes B 6   6
102543 Treball de Fi de Grau B 12   12
  Matèria transversal O 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS   57 21 36

 

Assignatures optatives

Els alumnes hauran d'escollir entre les assignatures que s'ofereixen en el llistat següent:

Quart Curs (Producció Agrària) Crèdits
Codi Assignatures i Guia docent ECTS 1r Sem 2n Sem
102503 Agricultura i Ramaderia de Precisió 6   6
102504 Producció Ramadera Ecològica 6   6
102502 Producció Agrícola Ecològica 6   6
CRÈDITS ECTS TOTALS 18   18

Títol propi en Agricultura Ecològica

Els alumnes de l'especialitat Producció Agrària tenen l'opció d'obtenir un títol propi en:

- Agricultura Ecològica (36 crèdits) si, havent cursat com a optatives les assignatures Producció Agrícola Ecològica i Producció Ramadera Ecològica, fan i orienten també les Pràctiques Externes, les Pràctiques Integrades i el Treball de Fi de Grau en aquesta mateixa temàtica.